Havenmanager

...voor écht Jachthaven management

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Havenmanagement Haven Management

HavenManagement

E-mailadres Afdrukken PDF

 

HavenManager is uw software tot modern en echt havenbeheer!


HavenManager is een uniek software product in de Nederlandse markt omdat het vanaf het eerste moment ontwikkeld is vanuit de werkprocessen van een moderne haven.
Andere producten zijn vaak ontstaan als uitbreiding van een financiële administratie of door aanpassing van een product met een andere oorsprong. Bij de ontwikkeling van HavenManager stonden zaken als ligplaatshouders, contractanten, passanten en schepen echter centraal.

De eisen die aan HavenManager gesteld werden zijn dan ook typisch voor de havenbranche. Als haven bent u gastheer voor zowel uw ligplaatshouders als passanten. De administratie is dienstbaar hieraan en helpt uw havenmeesters uw gasten optimaal en snel te bedienen.

De kenmerken van HavenManager kunnen als volgt worden opgesomd:
- Flexibel. HavenManager is standaard maar "voelt" als maatwerk
- Web based. De havenmeester is de spin in het web
- Toekomst gericht. Boeken via Internet bijvoorbeeld
- Snel

Flexibilliteit
Hoewel havens voor buitenstaanders op eenzelfde manier lijken te werken en dat deels ook het geval is, blijken er altijd specifieke werkwijzen te zijn. De havenmeester ziet de software die gebruikt wordt daar graag op aansluiten en dit kan dan leiden tot een kostbaar maatwerk product welke moeilijk inzetbaar is bij een andere haven. Met HavenManager is altijd gestreefd naar een standaard product welke toch passend zou zijn voor iedere individuele haven. Dit is gelukt door elke aanpassing van HavenManager flexibel instelbaar te maken.

De wijze waarop u bijvoorbeeld uw producten definieert is daar een typisch voorbeeld van: HavenManager verwerkt probleemloos producten in- of exclusief BTW, met instelbare afronding, lineaire prijsbepaling of non-lineair door het toepassen van prijstabellen, hanteren van vaste prijsstelling of toepasbare prijsaanpassing zoals korting of opslag voor catamarans en andere afwijkende schepen tot aanpasbare prijsaanpassing of handmatige prijsbepaling aan toe.

Voorts zijn vrijwel alle elementen op het scherm van HavenManager in een database bepaald. Dit betekent dat u functionaliteit en velden naar wens kunt tonen of weg kunt laten of andere aanpassingen doorvoeren.

Spin in het web
Havenmanager is zogenaamde web-based software welke u benadert met een browser zoals de Internet Explorer van Microsoft, Chrome, FireFox of Safari. Meerdere gebruikers kunnen HavenManager moeiteloos gelijktijdig gebruiken en indien gewenst zelfs vanaf verschillende locaties. 

De navigatie van HavenManager biedt u een traditionele menu structuur met logische ingangen zoals "Haven", "Relaties", enzovoorts, maar binnen de schermen en zelfs rapportages van HavenManager kunt u navigeren naar alle relevante informatie. Zo vindt u binnen het "Haven"menu uiteraard alle informatie over uw ligplaatsen, ligplaats types en havenbezetting, maar kunt u ook op weergegeven informatie zoals scheepsnamen, ligplaatshouders en passanten klikken om direct detail informatie te raadplegen zonder dat u eerst van het "Haven menu" naar het "Relatie menu" dient te gaan
Ook op de schermweergave van rapportages zoals "vertrekkende schepen" kunt u dergelijke links aanklikken en door HavenManager navigeren.

Toekomst gericht
De techniek die wordt gebruikt voor HavenManager is vooruitstrevend. HavenManager is al voorzien van zogenaamde webservices waardoor er gecommuniceerd kan worden met bijvoorbeeld de Liggeld Betaalautomaat van Seijsener of andere fabrikanten en het toegangscontrole systeem van Key Processor.
Zo'n webservice kan ook gebruikt worden om Internet boekingen mogelijk te maken. Sommige havens hebben moeite met het idee van ligplaatsen reserveren via de telefoon of het Internet, maar als de ligplaats ook al afgerekend is en het geld op uw rekening bijgeschreven, leidt u geen verlies als de passant toch niet op komt dagen.
Met uitbreiding van webservices kunt u uw fantasie bijna de vrije loop laten; Ligplaatshouders die zichzelf aan en afmelden via Internet, smartphone of tablet. HavenManager biedt u de mogelijkheden. 

 

Online

We hebben 1 gast online

Banners van gebruikers

Banner

Steun ook

Banner